Sund frokost

For mig er det vigtigt med en varieret og sund frokost hver dag

Som jer, der følger med på bloggen, ved, går jeg meget op i sundhed. Det giver bare mening for mig, at man forsøger at tage sig godt af sin krop.

Ellers er det klart, at den ikke holder i alle de 100 år, jeg har tænkt mig at leve. Okay, måske 90 er rigeligt. Men i hvert fald, det at gøre noget for min egen sundhed betyder virkelig noget for mig. Og sundhed handler i høj grad om det, man putter i munden. Der har i mange år været fokus på motion og bevægelse, men det er ikke meget værd, hvis man ikke spiser ordentligt samtidig. Nu er der endelig kommet fokus på, at kosten også har noget at skulle have sagt. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan spise sundt og varieret til alle måltider og hver dag.

Sund frokost skal også være på arbejdet

Da ungerne var mindre, gik jeg meget hjemme. Det var derfor ikke svært for mig at være kreativ med maden, for jeg havde masser af tid og frihed til at eksperimentere i mit eget køkken. Men så snart de begyndte i skole, syntes jeg, at det blev kedeligt at gå derhjemme. Derfor besluttede jeg mig for at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Og her opdagede jeg, hvorfor så mange danskere har svært ved at få spist sund frokost i hverdagen. Der var godt nok en frokostordning på mit nye arbejde, men det var ikke særlig sundt. Det var rigtig meget kød med store fedtkanter og ikke så meget tilbehør. Hvis der var salater, dryppede de af olie og dressing. Så jeg besluttede mig til at starte med for at tage madpakke med, men når man ikke har så meget energi tilbage sidst på dagen, bliver det hurtigt bare de samme to rugbrødsmadder. Og det er hverken særlig interessant eller sundt i længden.

Virksomheder får også noget ud af at servere sund mad

Jeg kunne mærke, at det gik mig meget på, at det skulle være så svært at få fat i lækker og smagfuld frokost, der samtidig var sund og god for mig. Så jeg begyndte at søge lidt på nettet, og jeg fandt denne frokostordning, der simpelthen har fokus på sundhed. Jeg fandt også en hjemmeside, der listede alle de fordele, en virksomhed får ved at servere sund mad til deres medarbejdere. En sund medarbejder er nemlig gladere, mere produktiv og har færre sygedage. Det er alt sammen noget, der kommer virksomheden til gode. Derfor printede jeg listen ud og lavede et forslag til ledelsen, der inkluderede en ny og sundere frokostordning. Og jeg er virkelig overrasket over, hvor nemt det gik! De kunne sagtens se fordelene og undrede sig over, hvorfor de ikke havde tænkt over det noget før. Så der gik ikke så længe, før det blev indført, og vi fik en sund frokostordning. Og det er ikke kun mig, men også de andre ansatte, der sætter stor pris på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *