Downlights, ikke kun institutionslys.

cantaniaDa jeg købte lejlighed sammen med min mand for godt 3 år siden, skulle vi jo beslutte os for hvilken form for belysning vi ønskede i alle lejlighedens værelser. Vi renoverede lejligheden helt fra bunden og fiksede alle lofterne, så da vi var færdige havde vi alle muligheder for hvilken som helt form for belysning. Min mand er elektriker, og i hans egen gamle lejlighed havde han sørget for, at alt loftslys kom fra downlights og led spots. Han er skadet af sit fag, og kan slet ikke holde ud, hvis han kan se den mindste ledning eller lignende, så det fiksede han ved indbyggede ledninger og downlights. Personligt syntes jeg dengang, at det gjorde lejligheden lidt for ”anonym”, sådan lidt institutionsagtigt, fordi jeg forbandt det med den slags lys der var på institutioner.

Da vi så sammen skulle tage en beslutning om, hvilken slags belysning vores fælles lejlighed skulle have, stod vi som udgangspunkt og var lidt uenige. Jeg drømte personligt lidt om, at stilen i vores lejlighed generelt skulle have en personlig, lidt vintage feeling. Min mand var ikke helt overbevist og han stejlede fuldstændig, da jeg foreslog gamle messinglamper til for eksempel stuen. Det endte med at vi researchede en del, og i den research faldt jeg over den helt perfekte downlights. Det var faktisk på mange måder det perfekte kompromis. Jeg fandt nemlig en lang række downlights i vintage stil. Det vil sige, at i stedet for bare et være et ”anonymt” LED spot, så var ”rammen”, eller kanten, på downlights’ne udformet dekorativt i messing eller guld lignende metal.

Da jeg som udgangspunkt bare er ret vild med den old fashion stil, og dermed også lysekroner, tunge gardiner, blonder etc., så prøvede jeg også at få overtalt min mand til at købe de downlights der hedder CRYSTAL VIII, som er udformet som små fine glas lysekroner, hvor der gemmer sig downlights inden i. Det var han så ikke så meget til, men til gengæld gik han med til at vi købte de flotte, runde CATANIA indbygningsspots. De er så flotte! Jeg fik det design, jeg gerne ville have, og min mand fik den type belysning, han drømte om.swarowski

I køkkenet gik jeg prompte med til at der udelukkende skulle være downlights, da det er det pæneste og mest sterile. Det samme i badeværelset. I soveværelset endte han faktisk med at gå med til, at investere i de fantastiske FENG SHUI downlights med Swarovski-krystaller, som jeg har drømt om lige siden jeg så den for første gang. Så smukt!

/Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *